Sportrevalidatie

Deze tak van fysiotherapie speelt een belangrijke rol preventie, voorlichting en advies voor iedereen diesport 1 wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft De fysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk zien we ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. 

De klachten waarmee sporters komen zijn vrij gevarieerd: Van kuit/knie klachten in de opbouw-fase  bij hardlopen, tot rug en schouderklachten bij tennissen (bijvoorbeeld verkeerd of te veel achter elkaar serveren). Meer en meer zien we nu klachten die voortkomen uit het golfspel, een tak van sport, die zeer in opkomst is.

De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

 

sport 2

sport 3

 

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven