Frans Abbink

  • Algemeen fysiotherapeut, BSc.
  • Manueel therapeut, MSc. (MMT)
  • Bewegingswetenschapper, MSc.
  • Fy’net, bestuurslid
  • Schoudernetwerk Maastricht-Heuvelland
  • Ketenzorg COPD (ZIO)
  • Ketenzorg Complexe Zorg voor Ouderen (ZIO)

Frans is in 1983 afgestudeerd aan de S.A.F.A. (nu Hogeschool van Amsterdam) en samen met Agatha van 1985 – 1995 naar de Verenigde Staten gegaan.

In de V.S. heeft hij 5 jaar gewerkt in een kliniek, waarvan 2 jaar als hoofd van de afdeling fysiotherapie. De laatste 5 jaar heeft hij als mede-eigenaar gewerkt in een particuliere praktijk (Abbink & Klap Physical Therapy). Aan de universiteit van Long Island (LIU) heeft Frans zijn Master of Science graad (doctoraal) gehaald met als hoofdvak ‘Musculo Skeletal’ (Bewegingswetenschappen) en bijvak onderwijskunde. Tevens behaalde Frans aan het Institute of Graduate Physical Therapy zijn diploma Manuele Therapie.

Tijdens de jaren in Amerika werd veel gestudeerd en gewerkt, onder andere als Physical Therapy State Board Examiner (examinator van het staatsexamen fysiotherapie) en als docent op de universiteiten: New York University, Long Island University en Hunter College.

In de particuliere praktijk werd veel gewerkt met (top)sporters (o.a. professionele dansers; vechtsport beoefenaars; wereld kampioene powerliften en de eerste honkman van de New York Yankees). Hier werd de interesse gewekt om meer cursussen te gaan volgen op het gebied van sport en aan sport verwante zaken (inspanningsfysiologie; biomechanica etc.).

Terug in Nederland is Frans doorgegaan met studeren (o.a. KISS). In januari 2013 werd door hem de studie Master Manueel Therapeut (MMT) afgerond.

Frans heeft een hoop ervaring en kunde opgedaan, welke hij graag deelt middels het geven van cursussen en clinics. Als docent fysiotherapie heeft Frans ook in Nederland 18 jaar lang met een grote lach voor de klas gestaan. Dit heeft hij tot 2019 gedaan bij Zuyd Hogeschool, Faculteit Gezondheid en Techniek in Heerlen. Ook heeft Frans 12 jaar zitting gehad in de Commissie van Toezicht (het Tuchtcollege van de fysiotherapeuten) te Amersfoort. 

Wat sportfysiotherapie betreft  heeft hij 3 jaar lang de fysiotherapeutische begeleiding gedaan van eerste divisionist MVV en is hij momenteel verbonden aan lokale sportclubs in Groot-Meerssen, waaronder RKUVC en TC Volharding.

Als nevenfunctie is Frans bestuurslid van Fy’net, een stichting van fysiotherapeuten in de regio Maastricht – Heuvelland, waar 92% van de praktijken lid is van deze stichting. Stichting Fy’net heeft tot doel het aanbieden van uniforme, kwalitatief hoogwaardige fysiotherapeutische  en preventieve zorg  door eerstelijns fysiotherapeuten in de regio Heuvelland. Op dit moment is Frans verantwoordelijk voor een 3-tal cursussen die gegeven worden aan collega’s.

Bereikbaar per mail via: frans@fysiotherapieabbink.nl

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven