Agatha Abbink- de Jong

  • Algemeen fysiotherapeute, BSc.
  • Kinderfysiotherapeute, MSc (inclusief neonatologie)
  • Cursussen schrijfmotoriek
  • Afnemen testen voor o.a. motorische ontwikkeling en plagiocephaliemetrie
  • Diverse cursussen m.b.t. houdingsafwijkingen, zoals scoliose

Agatha heeft haar basis opleiding fysiotherapie in 1984 afgerond in Amsterdam aan de toenmalige S.A.F.A. (nu Hogeschool van Amsterdam).

Van 1985 – 1995 heeft zij in de Verenigde Staten gewerkt, vrijwel direct in de kinderrevalidatie. Aan de universiteit van Long Island (LIU) heeft zij haar Master of Science graad (doctoraal) gehaald met als hoofdvak Pediatrics (kinderen). Hierin heeft Agatha zich verder gespecialiseerd, om ook te werken met pasgeboren baby’s (neonatal care) en kinderen met scoliose.

Terug in Nederland heeft ze aanvullende modules gevolgd om het Nederlands certificaat Kinderfysiotherapeut te krijgen. Agatha volgt voortdurend diverse cursussen in het kader van na- en bijscholing, waaronder schrijfmotoriek en plagiocephaliemetrie.

Om inbreng te hebben in het op peil houden van de kwaliteit binnen de kinderfysiotherapie heeft Agatha enkele jaren gefungeerd als bestuurslid en later voorzitster van de Regionale Vereniging Kinder Fysiotherapie (RVFK).

Agatha is dus echt onze moeder der praktijk: een ervaren kinderfysio met een brede skillset. Zodoende is ze naast haar werkzaamheden bij Fysiotherapie Abbink ook actief als consulente kinderfysiotherapie voor de praktijk Fysiotherapie Valkenburg.

Bereikbaar per mail via: agatha@fysiotherapieabbink.nl

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven