Sport revalidatie

Deze tak van fysiotherapie speelt een belangrijke rol. Preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

We behandelen mensen die na ziekte of blessures weer aan het werk willen of weer willen sporten. Hierbij begeleiden en adviseren we ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen (blijven) beoefenen. In de praktijk zien we ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. 

Sportrevalidatie is heel breed. De revalidatie is gericht op de periode dat de sporter geblesseerd raakt tot sporthervatting op het oude niveau. Soms is het oude niveau niet haalbaar, maar het streven is om binnen de grenzen het hoogst haalbare niveau te bereiken. Dit kan ook betekenen dat een sporter soms na revalidatie een beter niveau haalt dan in de periode voorafgaand aan een blessure. Simpelweg omdat op basis van een goede analyse niet eerder geconstateerde tekorten in bijvoorbeeld kracht of coördinatie extra aandacht hebben gekregen tijdens de revalidatie. Dit betekent dat in een revalidatietraject ook altijd aandacht zal moeten zijn voor (secundaire) preventie.

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven