Agatha Abbink, M.Sc

agathaabbinlAgatha heeft haar basis opleiding fysiotherapie in 1984 afgerond in Amsterdam aan de toenmalige S.A.F.A. (nu Hogeschool van Amsterdam).

Van 1985 – 1995 heeft zij in de U.S.A. gewerkt, vrijwel direct in de kinderrevalidatie. Aan de universiteit van Long Island (L.I.U.) heeft zij haar Master of Science (doctoraal) graad (doctoraal) gehaald met als hoofdvak Pediatrics (kinderen). Verder heeft zij extra cursussen gevolgd om te werken met pasgeboren baby’s (neonatal care).

Terug in Nederland heeft zij aanvullende modules gevolgd om het Nederlands certificaat Kinderfysiotherapeut te krijgen. Zij volgt voortdurend diverse cursussen in het kader van na- en bijscholing, waaronder schrijfmotoriek (het begeleiden van kinderen met schrijfstoornissen) en plagiocephaliemetrie (een meting bij baby’s met afgeplatte hoofdjes die mogelijk een helmpje nodig hebben).

Agatha heeft enkele jaren als bestuurslid gefungeerd in de Regionale vereniging Kinder Fysiotherapie (RVFK), waar zij, met collega’s, onder andere tot taak had de kwaliteit van de kinderfysiotherapie op peil te houden middels het organiseren van cursussen en lezingen.

Op dit moment is zij naast haar werkzaamheden bij Fysiotherapie Abbink ook actief als consulente kinderfysiotherapie voor de praktijk Fysiotherapie Valkenburg.

Voor persoonlijk contact: agatha@fysiotherapieabbink.nl

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven